Producenci

  • Darmowa dostawa

    od 100zł

Nowy Napój białkowy w proszku z kakao i karobem bio 550 g

Napój białkowy w proszku z kakao i karobem bio 550 g

286

PUR YA!

Ekologiczny napój białkowy w proszku z kakao i karobem 550 g firmy Pur Ya! to innowacyjny napój roślinny stanowi sycący, pełnowartościowy posiłek, który dostarcza organizmowi niezbędne składniki odżywcze.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

109,00 zł brutto

Więcej informacji

Właściwości

Weganiedla Wegan
produkcja bioekologiczne
zawartość laktozybez laktozy

SKŁADNIKI
mix białkowy 56,7% (sproszkowane białko konopi*, sproszkowane białko dyni*, sproszkowane białko słonecznika*), kakao w proszku* 10%, kiełkujące ziarno lnu*, cukier kokosowy*, agawa w proszku*, kiełkująca quinoa*, karob* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt wegański, bez laktozy.

Idealne przed i po intensywnych ćwiczeniach fitness. Charakteryzują się wysoką zawartością białka roślinnego, który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Ekologiczne sproszkowane kakao, stanowi odżywczy i wartościowy dodatek do wielu potraw. Zawiera wiele składników mineralnych m.in. magnez i żelazo.


GŁÓWNE SKŁADNIKI:

  • Ekologiczne, sproszkowane białko konopi: Ÿźródło pełnowartościowego białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Charakteryzuje się również wysoką zawartością składników mineralnych i witamin.
  • Sproszkowane białko pestek dyni: otrzymywane ze styryjskich dyń wyróżnia się pysznym, orzechowym smakiem. Z uwagi na cenne właściwości staje się coraz bardziej popularne wśród innych roślinnych produktów białkowych.
  • Ekologiczne, kiełkujące ziarno lnu: to m. in. Ÿźródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega – 3 i omega – 6. Wysoka zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że posiada korzystny wpływ na nasz organizm.
  • Sproszkowane białko słonecznika: cechuje się wysoką zawartością dobrze przyswajalnego błonnika.
  • Cukier kokosowy uzyskiwany z młodych pąków kwiatowych palmy kokosowej : wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym. Posiada delikatny posmak karmelu.
  • Syrop z agawy: nadaje napojom białkowym pyszny, słodki smak.
  • Sproszkowany, ekologiczny karob: posiada wyjątkowy posmak karmelu. Zawiera m.in. prowitaminę A (beta-karoten) oraz niezbędne składniki mineralne takie jak wapń i żelazo.
  • Ekologiczne, kiełkujące ziarno lnu: to m. in. Ÿźródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega – 3 i omega – 6. Wysoka zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że posiada korzystny wpływ na nasz organizm.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Używać najlepiej mleka bezbiałkowego, naturalnie słodkiego (ryżowego, migdałowego, orkiszowego lub sojowego). Wsypać 2 łyżki (ok. 15 g każda) do 300 ml i dokładnie wymieszać (najlepiej w shakerze lub blenderze). Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. W przeciwnym razie przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu jednego dnia.

ZALECANE SPOŻYCIE
Spożywać od 1 do 3 razy dziennie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1628 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 10,2 g;
w tym kwasy nasycone: 1,9 g;
Węglowodany: 29,8 g;
w tym cukry: 17,5 g;
Błonnik: 13,2 g;
Białko: 38,4 g;
Sól: 0,08 g.
Alanina: 1511 mg;
Arginina: 4561 mg;
Kwas asparaginowy: 3332 mg;
Cysteina: 477 mg;
Kwas glutaminowy: 6473 mg;
Glicyna: 1743 mg;
Histydyna: 1026 mg;
Izoleucyna: 1622 mg;
Leucyna: 2632 mg;
Lizyna: 1360 mg;
Metionina: 779 mg;
Fenyloalanina: 1804 mg;
Prolina: 1443 mg;
Seryna: 1600 mg;
Treonina: 1258 mg;
Tryptofan: 653 mg;
Tyrozyna: 1104 mg;
Walina: 1915 mg.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, łubin, orzechy, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Napoje białkowe powinny być przechowywane w suchym i chłodnym miejscu poniżej 24 stopni Celsjusza.

Inne produkty w tej kategorii

Produkty promocyjne