Producenci

  • Darmowa dostawa

    od 100zł

Nowy Mąka z pszenicy durum (semolina) bio 500 g

Mąka z pszenicy durum (semolina) bio 500 g

314

BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE

W magazynie

6,50 zł brutto

Więcej informacji

Właściwości

produkcja bioekologiczne

SKŁADNIKI

 

mąka z pszenicy durum (semolina)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

 

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W  100 g

Wartość energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Inne produkty w tej kategorii

Produkty promocyjne