Producenci

  • Darmowa dostawa

    od 100zł

Nowy MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

5902811251099

Fabijańscy

Ekologiczny makaron (z soczewicy czerwonej) Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy 250 g firmy FABIJAŃSCY to idealny dodatek do dań głównych, sałatek oraz zup.

Więcej szczegółów

W magazynie

15,50 zł brutto

Więcej informacji

Właściwości

Weganiedla Wegan
zawartość glutenubezglutenowe
produkcja bioekologiczne

SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana, (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 9- 11 minut, al dente 7 - 8 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty w tej kategorii

Produkty promocyjne