Producenci

  • Darmowa dostawa

    od 100zł

Nowy Fasolka czarna bio 400 g

Fasolka czarna bio 400 g

2715

BIO PLANET - seria ZIELONA

W magazynie

5,50 zł brutto

Więcej informacji

Właściwości

produkcja bioekologiczne

SKŁADNIKI

fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym Ÿródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal

Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g

Błonnik - 24 g

Białko - 23 g

Sól - 0,03 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty w tej kategorii

Produkty promocyjne