Producenci

  • Darmowa dostawa

    od 100zł

Nowy Agar agar bio 50 g

Agar agar bio 50 g

446

PORTO MUINOS

Ekologiczny Agar Agar 50 g firmy Porto Muinos używany jest jako środek żelujący, zagęszczacz i stabilizator . Najczęściej spotykany w kuchni wegańskiej jako zamiennik żelatyny.

Więcej szczegółów

W magazynie

24,90 zł brutto

Więcej informacji

Właściwości

Weganiedla Wegan
produkcja bioekologiczne

SKŁADNIKI
agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar agar jest używany  jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator.
Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie.
Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia.
Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety).
Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

INFORMACJA ALERGENNA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Inne produkty w tej kategorii

Produkty promocyjne